Koçluk ve liderlik bir arada kullanıldığında birbirinden beslenen ve birbirini zenginleştiren iki kavram olarak çıkıyor son yıllarda karşımıza. Koçluğun liderlik becerilerini geliştirmede …
Değişim yönetimi, bir organizasyonun veya bireyin mevcut durumdan hedeflenen yeni duruma geçişi sırasında karşılaşılan zorlukları anlamak, yönetmek ve bu süreci etkili bir …
Koçluk çalışmalarında koçilerimizde iç görü uyandırmak, koçluk sürecinin önemli bir parçasıdır. İç görü, insanların kendileri veya bir durum hakkında derin bir sezgisel …
Ebru Oğuş yazıları November 21, 2022Koçlukta Süpervizyonİlk olarak Peter Hawkins ve Robin Shohet tarafından geliştirilen yedi bakışlı süpervizyon modeli, süpervizyon alan kişilerin …
Don Miguel Ruiz, ‘Dört Anlaşma: Toltek Bilgelik Kitabı’nda kişinin kendi bireysel özgürlüğüne ulaşmasında ona rehberlik edecek 4 maddeyi anlatıyor. Hayatı daha iyi, …
Evet gerçekten bütün mesele bu aslında.. Ve de bu bir seçim. Çoklukla üzerinde durmaya gayret ettiğim bir konu, hayatımızı kendi seçimlerimizle kendimiz …
Enerjimizi nereye yönlendirdiğimiz, bazen biz farkında olmasak bile tüm yaşamımızı etkiliyor. Hatta biraz daha iddialı olmanın bir sakıncası yok diye düşünüyorum: tüm …
Koçluk eğitimlerimizde öğrencilerimizden sıklıkla duyduğumuz bir cümle vardır: “eğitimim tamamlansın, notlarımı bir güzelce tekrarlayayım, hatta temize çekeyim, kitapların hepsini okuyayım, kendimi geliştirmek …
Koçluk biraz kendi düşüncelerimizi sesli bir şekilde dile getirmektir aslında. Bir koçla konuşurken yaptığımız şey budur: koçun zihnimize tuttuğu ışığı takip eder, …
Günün birinde, dünyanın bütün renkleri bir araya toplanmışlar ve hangi rengin en önemli en özel olduğunu tartışmaya başlamışlar. Yeşil demiş ki; “Elbette …
Resilience – Duygusal dayanıklılıktan bahsederken duyguların sürekli değişim gösteriyor oluşu dikkate alınmalıdır. Bazen kendimizi iyi hissederken bir anda aldığımız bir haber tam …
“Bilgin arttıkça, ışığın da artacak, bir gün gelecek ışık olacaksın ve gölgen olmayacak.” Son dönemde yaşadığımız süreçten dolayı hepimizin alışma süreleri ve …
Geçen ay özellikle resilience – duygusal dayanıklılığın önemli araçlarında biri olan mindfulness – bilinçli farkındalık hakkında biraz konuşmuştuk. Bu yazımızda da bu …
Alıştığımız zamanların çok dışında, sanki bir film izler gibi yaşıyoruz son dönemde… Yeni alışkanlıklar, yeni düzenler, yeni rutinler… Alışveriş çılgınlığını biraz olsun …
Son birkaç yazımızda duygusal dayanıklılıktan ve duygusal dayanıklılığı artıran bilinçli çalışmalardan bahsediyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de mindfulness – bilinçli farkındalık çalışmalarıdır. …
“Cesaret akademik zorluklara ve korkuya karşı gösterilen sebattır,kendine güven ise korkusuzca sebat gösterebilmektir”. Andrew Martin Cesaret, birçok kaynakta “korkulara rağmen adım atmak” …
Resilience – Duygusal Dayanıklılık, üzerinde bilimsel araştırmalar ve çok sayıda çalışma yapılan önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Koşullardan bağımsız bir şekilde …
Geçen ay duygusal dayanıklılıktan biraz bahsetmiştik ve duygusal dayanıklılığı artıran / geliştiren unsurlardan birisi de ‘kişisel değerlerin ne olduğunu bilmek ve bu …
Koçluk psikolojisi alanında çalışan ve bu kapsamda pek çok akademik yayını bulunan psikolog-koç Anthony Grant, yönetici koçluğunun dayandığı ortak öğeleri şu şekilde …
Bir sistemdeki kelebeğin kanat çırpması gibi küçük bir etkinin, başka bir sistemi alt üst edecek kadar büyük bir sonuç doğurabilmesi… Kelebek etkisi …