f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Program Eğitmeni

Ceyda TEZEL
MCC Eğitmen

Sertifika

 

“Değişim sen karar verdiğinde başlar!” 

a

ICF Level 2 Profesyonel Koçluk Diploma Programı

Bize Ulaşın

Uzun yıllardır devam ettiğimiz ICF akredite eğitim programlarımız çerçevesinde edindiğimiz deneyimlerle beraber, Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun yeni yapılandırması ile uyumlu Profesyonel Koçluk Diploma Programımızı hizmetinize sunuyoruz. Profesyonel koçluk yolculuğunuza ICF ünvanlı akredite bir koç olmak amacıyla çıkıyorsanız eğer, sizi Level 2 diploma programımıza davet ediyoruz.

ICF Level 2 Profesyonel Koçluk Diploma Programımızdan mezun olan katılımcılarımız, Level 2 başvuru yolunu kullanarak ACC ve PCC ünvanlarına başvurabilirler.

Level 2 Profesyonel Koçluk Diploma Programımızda Profesyonel Koçluk Eğitimi ve Mentorluk zorunlu programlardır. Katılımcılar 3 adet seçmeli programdan en az bir tanesini seçmelidirler.

Bu programda, koçluk bilgi ve becerilerinin temelleri üzerinde çalışıyoruz. Koçluğun yapısını, teorisini, yetkinliklerini, ilkelerini öğreniyoruz. Etik ilkeler çerçevesinde koçluğu hayatımıza adapte ediyoruz. Program içerisinde yoğun bir şekilde uygulanan fakültelerimizin yaptığı demo koçluk seansları ve katılımcıların yaptığı süpervizyonlu koçluk seansları ile koçluğu pratik ederek öğreniyoruz.

Program 40 saat (8 gün) dijital platformda canlı yayınlarla yüz yüze eğitim, 16 saat staj ve 16 saat okuma/yazma/araştırma/uygulama vb ödevlerden oluşur.

Eğitim İçeriği:

Koçluğun Tanımı: Koçluk nedir? Ne değildir?

Koç’un Tanımı: Koç kimdir?
Koçlukta Ustalık Öğeleri
Koçluk İlişkisi
Koç ve Koçi’nin Sorumluluklar
Koçlukta Bilişsel Süreçler
Koçluk İletişimi
4 Aşamalı Koçluk Modeli
Değişim ve Koçluk
Etik İlkeler ve Koçluk Standartları
Koçluk Seansları
           Kimya Görüşmesi
           Seans Yapısı
           Seanslarda Temel Yetkinlikler
Koçluk ve İnançlar
Metaforları Kullanmak
Bilinçli ve Bilinçdışı Zihin Yapılarımız
Koçluk Model, Teknik Ve Araçları
           GROW Koçluk Modeli
           Kasıtlı Değişim Modeli
           Farkındalık Penceresi
           Temsil Sistemleri
           Bakış Açıları
           Hedefler
           Planlama
           Misyon-Vizyon-Değerler
           Meta Model Dil Kalıpları
           Yaşam Çarkı Uygulaması
Koçun ve Koçinin Beden Dili
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) ve Koçluk
           Meditasyon
           Duygusal Zeka
           Nefes
Koçluk Anlaşması Oluşturmak
Bir Koç olarak Markalaşmak

Öğrenci Koçluğu programı, öğrencilerin düşünce sisteminin olumlu yönde gelişmesine, potansiyelini ve performansını en üst düzeye çıkarmak amacıyla, içsel kaynaklarını fark etmesi ve kullanmasına, kendini tanımasına, kendisi için hedefini doğru olarak belirleyip bunu gerçekleştirmesine eşlik eden düşünsel bir ortaklıktır.

Gençlerimizde zaten var olan yaratıcı, yenilikçi, sanatçı, kaşif gibi pek çok kimlik keşfedilmeyi beklemektedir. Öğrenci koçluğunda amaç, gençlerimizin farkındalığını arttırarak yetenekli oldukları alanları ortaya çıkarmak ve kendi hayatlarının liderleri olabilmeleri için kendi sorumluluklarını alabilecek yetkinliği geliştirmeleri için alt yapı oluşturmaktır.

Optimal Koçluk Akademisi Öğrenci Koçluğu, gençler ve öğrenciler ile ilgili koçluk yapabilme becerilerinin yanı sıra, öğrencilerin hedeflerine daha mutlu, daha farkında daha emin adımlarla ilerlemelerine destek olmanızı sağlayacaktır. 

Program 20 saat (4 gün) dijital platformda canlı yayınlarla yüz yüze eğitim, 12 saat staj ve 4 saat okuma/yazma/araştırma/uygulama vb ödevlerden oluşur.

Eğitim İçeriği:

  • Öğrenci Koçluğu Tanımı
  • Duygusal Zeka
  • Jenerasyon Teorisi
  • Öğrenmeyi Öğrenme
  • Öğrenme Bölgesi
  • Kolay ve Yaratıcı Öğrenme
  • Beyin ve Öğrenme
  • Zihin Frekansları ve Öğrenme
  • Çoklu Zeka Kuramı
  • Öğrenci Koçluğunda Temsil Sistemlerinin Kullanımı
  • Hedef Belirleme
  • Öğrencilerle Sistem Dizimi
  • Zaman Yönetimi
  • Alışkanlıkların Gücü
  • 4 Kutu
  • Esneklik
  • Hafıza Teknikleri
  • Hafıza Eğitimi
  • İmajinasyon
  • Konsantrasyon Egzersizleri
  • Hafızayı Güçlendirmek İçin İpuçları
  • Adım adım “Etkin ve Verimli Ders Çalışma”
  • Test Çözme Teknikleri
  • GROW Modeli
  • Öğrenciler İçin Hedef Çalışması
  • Zaman Yönetimi
  • Zihin Haritaları
  • Hızlı Okuma
  • Kaygı İle Başa Çıkma
  • Hikayeleştirme

Aile ve İlişki Koçluğu, aile üyeleri arasındaki iletişimin kalitesini artıran ve oluşabilecek sorunların üstesinden gelmelerinde, aile bireylerine kendi çözümlerini üretebilme imkanı tanıyan bir süreçtir.

Aile ve İlişki koçları; aile bireyleri, çiftler ve birbirini önemseyen diğer kişilere, ifade etmesi güç fikirleri ve duyguları korunmuş bir alanda ifade etme, birbirlerinin deneyimlerini, fikirlerini ve gereksinimlerini anlamalarına ve ilişkilerinde değişiklik yapmalarına imkan tanımaktadırlar.

Program 24 saat (4 gün + 2 akşam uygulama) dijital platformda canlı yayınlarla yüz yüze eğitim, 8 saat staj ve 4 saat okuma/yazma/araştırma/uygulama vb ödevlerden oluşur.

Eğitim İçeriği:

İlişki ve İletişim Koçluğu Nedir?
İlişki ve İletişim Koçluğunda Temel Yaklaşımlar
İlişki ve İletişim Koçluğunun Uygulama Alanları
İlişki ve İletişim Koçluğunun Etkilendiği Ekoller
İlişki ve İletişim Koçluğunda Temel Kavramlar
Aile Yapıları ve Aile Tipleri
Genogram Oluşturma
İlişki Yaşam Döngüsü
Gelişimsel Süreç
Aile İçi İletişim
Aile İçi Kriz Yönetimi
Sorun Çözme Süreci
Örnek Koçluk Süreçleri

Bu program, kurumsal alanda iş insanları, çalışanlar, yöneticiler ve İş insanları, çalışanlar ve yöneticiler ile çalışmak isteyen koçlara yönelik olarak koçluk becerilerini geliştirmek ve zenginleştirmek için tasarlanmıştır. 

Program katılımcıları, günümüzün değişken, belirsiz, karmaşık ve belirsiz -VUCA dünyası – ortamı, organizasyon yapısı ve liderlik tarzı hakkında bilgi ve anlayışa sahip olacaklardır. Bu çerçevede program, iş insanlarının hızla değişen ve belirsiz ortamlarda liderlik etme ve yönetme kapasitelerini nasıl artırabilecekleri ve kendi amaçlarını ve organizasyonlarının hedeflerini desteklemek için güçlü yönlerinden ve yeteneklerinden en iyi şekilde nasıl yararlanabilecekleri konusunda fikir verecektir. 

Bu eğitim programı yönetici koçluğunun ne olduğunu, ne zaman ve nasıl etkili bir şekilde kullanılacağını ve yönetici koçlarının müşterileri için etkili deneyimler yaratmak adına kritik olan görev, beceri ve yetkinliklerini vurgular. Benzer şekilde program, yönetici koçlarının tüm koçluk sürecinin başarısına katkıda bulunmak adına gereken görev ve sorumluluklara dikkat çeker.

Program 24 saat (4 gün + 2 akşam uygulama) dijital platformda canlı yayınlarla yüz yüze eğitim, 2 saat staj ve 10 saat okuma/yazma/araştırma/uygulama vb ödevlerden oluşur.

Eğitim İçeriği:

İş Dünyasının Değişen Dinamikleri

        VUCA Dünyası
        Büyük Resim Farkındalığı

Yönetici Koçluğu
        Neden Yönetici Koçluğu?
        Yönetici Koçu Hangi Konularda Destek Verir?
        Yönetici Koçluğu Prensipleri
        Yönetici Koçunun Temel Araçları
        Koçluk Döngüsü Modelleri
        Yönetici Koçunun Görevleri
        Yönetici Koçunun Yetkinlikleri ve “Koçun Varlığı”
Vizyon, Misyon, Strateji Uyumu
Yönetici Kimdir?
        Yöneticilikte Başarı Unsurları
Lider Yönetici kimdir?
        Liderlik Ve Duygusal Zeka
        Tetikleyiciler ve SCARF Modeli
        Yönetici Becerileri
        VUCA Dünyasında Yönetici/ Lider Koçluğu
Yönetimde Etkinlik
Yöneticinin Yönetim Stili
Değişim Dönemlerinde Öne Çıkan Liderlik Yetkinlikleri

Mentorluk programımızda her katılımcı için 7 saat grup mentor koçluğu + 3 saat bire bir mentor koçluğu hizmeti sağlıyoruz. Bu program, yüz yüze eğitimin tamamlanmasını müteakip en az üç ay içinde tamamlanır.

Grup mentor koçluğu seansları en fazla 6 katılımcıdan oluşur. Bu oturumlar aşağıdaki gibidir:

İlk oturum (90 dakika), koçluğa ve araçlara genel bakış. Etik ve yetkinliklerin gözden geçirilmesini içerir. Kalan 6 oturum (her biri 90 dakika) canlı mentor koçluğu, koçluk seansları, gözetimli tartışmalar, soru-cevaptan oluşur. Odak noktası, katılımcılarda koçluk varlığını geliştirmek, değişimi davet etmek ve hem güçlü yönleri hem de gelişim alanlarını ortaya koyarak ICF’nin temel yetkinliklerini yansıtan örnek koçluk becerileri oluşturmaktır. 90 dakikalık bir grup mentorluk seansında, en az iki adet 20 dakikalık seans yapmaya çalışılır. 3 bire bir koçluk seansında (her biri 60 dakika) kaydedilmiş bir koçluk görüşmesini gözden geçirilir, katılımcının koçluk yapmak veya koçluk becerilerini geliştirmekte ihtiyaç duyduğu alanlar incelenir. Mentorluk programımızda ICF Temel Yetkinlikleri ile uyumlu olarak, katılımcının koçluk kapasitesini artırmak amaçlanır.

Yüz yüze eğitimlerini, stajlarını ve mentorluk programını tamamlayan katılımcılarımızın mezun olmak için nihai performans değerlendirmesinden geçmeleri beklenir. Nihai performans değerlendirmesi için bir adet 20 – 60 dakika süreli seans ses kaydı sunmalıdırlar. Katılımcılar bu kaydı, seansının kelimesi kelimesine dökümünün yazılı olduğu transkript ile beraber iletirler. Bu seanslarda koçun ICF Temel Yetkinliklerinin her birini göstermesini isteriz. Kayıt teslim edildikten sonra 1 ay içerisinde kendisine nihai performans değerlendirme formu MCC fakültelerimiz tarafından hazırlanarak verilir.


Nihai performans değerlendirmesinden geçer not alan adaylarımız mezun olmaya hak kazanırlar.

 
Nihai performans değerlendirmesinden geçer not alamayan adaylarımıza, performans değerlendirme inceleme ücretini karşılayan ek bir ödeme karşılığında yeni kayıt ve transkript sunma imkanı tanıyoruz.

Profesyonel Koçluk Eğitimi (80 saat): 20000 TL + KDV

Öğrenci Koçluğu Eğitimi (36 saat): 8500 TL + KDV

Aile ve İlişki Koçluğu Eğitimi (36 saat): 8500 TL + KDV

Yönetici Koçluğu Eğitimi (36 saat): 8500 TL + KDV

Mentorluk (10 saat): 8500 TL + KDV

Nihai Performans Değerlendirmesi (NPD): 2000 TL + KDV

Ödeme ve Diğer Hususlar:

Ön Kayıt: 3000 TL+KDV ön kayıt ücreti ödenmek sureti ile ilgili programa kesin kayıt yapılır.

Peşin Ödeme: Katılımcı eğitim tutarının tamamını kayıt esnasında öderse toplam tutar üzerinden %5 indirim uygulanır. (Sadece Level 2 programı satın alan katılımcılar için geçerlidir.)

Taksitlendirme: Toplam eğitim tutarının ön kayıt ödemesi düşüldükten sonra kalan miktarı kredi kartı ile 2-4 taksitte ödenebilir. Kredi kartı ile taksitli ödemelerde banka komisyonu katılımcıya aittir.

Faturalandırma: Katılımcının yaptığı %20 KDV dahil ödemeler için e-arşiv fatura kesilerek kendisine iletilir.

İptal durumu: Katılımcı eğitim tarihinden 1 hafta öncesine kadar katılamama durumunu bildirirse ön kayıt ücretinin tamamı, son 1 hafta içerisinde bildirirse ön kayıt ücretinin yarısı iade edilir.

  • Ülkemizdeki ekonomik koşulların belirsizliği nedeni ile belirtilen fiyatlarımız 30 Nisan 2024 tarihine kadar geçerlidir.

 

Powered by

User registration

You don't have permission to register

Reset Password