f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

Program Eğitmeni

Ceyda TEZEL
MCC Eğitmen

Sertifika

 

“Değişim sen karar verdiğinde başlar!” 

Yalnızca o ilk adımı at!

Koçluk eğitimlerimizde öğrencilerimizden sıklıkla duyduğumuz bir cümle vardır: “eğitimim tamamlansın, notlarımı bir güzelce tekrarlayayım, hatta temize çekeyim, kitapların hepsini okuyayım, kendimi geliştirmek için diğer eğitimleri de tamamlayayım, sonra koçluk yapmaya başlayacağım…”

 

Onlara verdiğim yanıtsa basittir: “Sen koçluk yapmaya başla, bu dediklerini de eşzamanlı olarak yaparsın zaten. Koçluk okuyarak değil, yaparak öğrenilir; ustalık okuyarak değil yaparak gelir.”

 

Ve elbette sadece koçluk değil söz konusu olan, her iş her uğraş öyle değil mi? Yaparak, deneyerek, deneyimleyerek ilerlediğimiz, ustalaştığımız.

 

Her neyse o içimizden yapmak gelen, kendimizi hiç bir zaman %100 hazır hissetmeyeceğiz. Yalnızca o ilk adımı atmamızdır önemli olan, gerisi gelecektir. Eğer tamamen hazır olmayı beklersek aradan aylar, yıllar geçecek ve o ilk adım hiç atılmamış olacak.

 

Evet belki de en zoru o ilk adımı atmak. Peki biliyor musunuz, bir yolcu uçağı en çok yakıtı kalkış için kullanır çünkü ilk kalkış esnasında motorunun hızlı çalışması ve havalanması için motorunun istenilen devire gelmesi gereklidir, bu işlemde yakıt ile gerçekleşmektedir. Ve bir kere havalandıktan sonra yakıt tüketimi oldukça azalır.

 

Aynı şekilde o ilk adım için de belki çok fazla enerjiye ihtiyacımız olacaktır, bize zor gelmesi bundandır. Ama bir kere yola çıktık mı, sonrasında gerisi mutlaka gelecektir.

 

Öğrenme de zaten kendini yolda çoğaltır…

 

Ebru Oğuş, PCC

User registration

You don't have permission to register

Reset Password